fbpx

Kinesitherapie Antwerpen

Kinesitherapie Antwerpen

Kinepraktijk Borsbeek Duynslaeger is een dynamisch multidisciplinair centrum voor kinesitherapie. In overleg met onze patiënten stippelen wij een alomvattend behandelplan uit, dat aansluit bij hun unieke behoeften. Wij werken daarbij nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners om zo de meest complete, up-to-date behandeling en service te kunnen bieden.

Onze therapieën kunnen helpen bij een veelheid aan blessures en aandoeningen. Denk hierbij onder meer aan aan rug- en nekpijn, overbelasting, gewrichtspijn en artritis, spierblessures, revalidatie na operaties en sportblessures, enz. 

Via een behandelingsplan op maat helpen wij onze patiënten stap voor stap kracht op te bouwen en de mobiliteit, flexibiliteit en functie te herstellen. Wij reiken de nodige tools aan om weer volledig fit te worden of een actiever leven te leiden. 

Behandelingen Kine Duynslaeger Antwerpen

Onze kinepraktijk biedt een ruim aanbod aan behandelingen en faciliteiten. Je vindt hier een overzicht van onze specialisaties en behandelingen die wij aanbieden in onze kinepraktijk. 

Functional training Correctie van de lichaamshouding en krachtversterkende oefeningen of oefeningen die de mobiliteit en flexibiliteit verbeteren. Gespannen spieren, vastzittende fascia en een verkeerde lichaamshouding maken het vaak onmogelijk om de kracht en het bewegingsbereik van je lichaam optimaal te benutten. 

Medische taping Je kunt baat hebben bij taping als je last hebt van pijnlijke gewrichten, stabiliteitsproblemen of aanhoudende pijn. Medical Taping Concept kan tevens helpen bij de revalidatie van een sportblessure. 

Dry needling en triggerpointtherapie – Dry needling maakt gebruik van een acupunctuurnaald die wordt ingebracht in een pijnlijke spier om de functie te herstellen en de pijn te verlichten. Er wordt zeer nauw op toegezien dat vitale structuren in het lichaam zoals belangrijke bloedvaten, zenuwen en viscerale organen niet worden doorboord.

Shockwave therapie  – Shockwave therapie is een zeer effectieve behandeling voor patiënten met chronische en acute peesaandoeningen. Het wordt veel gebruikt door sportartsen en is een succesvolle tweedelijnsbehandeling voor patiënten die niet afdoende reageren op andere behandelingen.

Rugschool Antwerpen – Rugpijn is een veelvoorkomende klacht, en hoewel het soms vanzelf overgaat of met oefeningen verdwijnt, kan gespecialiseerde behandeling bij een kinesist nodig zijn om je gewrichten te ontlasten.

Prenatale en perinatale kinesitherapie – Zwangerschapskine kan helpen bij een soepele zwangerschap, bevalling en herstel na de geboorte. Aandoeningen waarbij een kinesist kan helpen zijn onder meer bekkengordelpijn, carpaal tunnel syndroom, abdominale separatie (diastase), bekkenbodemdisfunctie, verzakking van de bekken, ronde ligament pijn, voorbereiding op de geboorte en postnatale revalidatie,….

Lymfedrainage  – Blokkade in het lymfestelsel kan om verschillende redenen ontstaan en komt vaak voor na een grote operatie. Lymfedrainage massage zorgt voor een betere doorstroming van het lymfevocht en een vermindering van zwellingen en ongemak. De technieken die op het getroffen gebied worden toegepast zijn zeer zacht en daarom zeer comfortabel voor de patiënt.

Sport kine  Behandeling van spier-, gewrichts- en zenuwproblemen ten gevolge van een sport, met inbegrip van spiersymmetrie, gewrichtspijn en revalidatie na een blessure. 

Advies en voorlichting – Hierbij wordt besproken wat je kunt doen om jezelf thuis te helpen en welke activiteiten je moet vermijden.

Je kinesist zal beslissen welke behandeling(en) het meest effectief zijn voor jouw probleem. Uiteraard gebeurt dit steeds in onderling overleg met de patiënt en wordt geen enkele van deze behandelingen verplicht opgelegd. Als je een bepaalde behandeling liever niet wenst, kun je er steeds voor kiezen om deze niet te ondergaan.

Laura Vermeeren en Rosalie Duynslaeger

Dé aanpak van Kinepraktijk Duynslaeger

Wat kan je verwachten tijdens een sessie met een van onze kinesisten? Wij zullen een gedetailleerde klinische beoordeling uitvoeren om een diagnose te stellen. Daarbij identificeren wij alle factoren die bijdragen aan een effectieve behandeling van je blessure. Onze kinesisten kijken onder meer naar je spierkracht, gewrichtsflexibiliteit, lichaamshouding, beweging en coördinatie. Ook zullen we je voorgeschiedenis doornemen en een evaluatieproces met jou doorlopen om de oorzaak van je pijn te achterhalen. 

Zodra we ons een accuraat beeld gevormd hebben van je aandoening zullen we:

  • de beste behandelingsmogelijkheden met jou overleggen
  • een persoonlijk revalidatieprogramma opstellen
  • oefeningen voorstellen en aanleren die je (ook) thuis kunt doen
  • strategieën meegeven om de pijn te beheersen en te minimaliseren.

In de meeste gevallen bestaat een behandelingsplan uit verschillende sessies. De  vorderingen worden bij elke sessie bekeken en zo nodig bijgesteld.

Je kunt je zonder scan of verwijzing bij onze kinepraktijk melden. Als een breuk wordt vermoed en nog geen foto’s werden genomen, kunnen wij eventueel voorstellen om een röntgenfoto te laten nemen. 

Wij helpen je jouw doelen te bereiken via een geïndividualiseerde behandeling die educatie, diverse therapieën, oefenprogramma’s voor thuis en advies combineert. Wij leren je ook aan om aan zelfbehandeling te doen. Via ons multidisciplinair team met een sterke wetenschappelijke achtergrond van de menselijke anatomie en fysiologie kunnen wij onze patiënten kwaliteitszorg garanderen. 

 

Team kinepraktijk Borsbeek

Ons team bestaat uit hooggekwalificeerde, erkende kinesisten met een schat aan ervaring die ons in staat stelt om diverse soorten klachten te behandelen. Wij hebben deskundige kinesisten met specialisatie in sport kine, post-chirurgisch herstel, algemene en sportblessures en slijtage (dry needling, shockwave therapie, taping), kracht en conditie, rugschool, evenals kinesisten gespecialiseerd in de gezondheid van de vrouw (zwangerschapskine, perinatale en postnatale kinesitherapie, bekkenbodemreëducatie, menopauze enz.).  Dit betekent dat wij een combinatie van deskundige gezondheidszorgbehandelingen kunnen bieden om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Ons kinepraktijk in Antwerpen is goed uitgerust en maakt gebruik van de nieuwste technieken en modernste apparatuur om de beste resultaten te kunnen bieden aan onze patiënten. We bieden je het comfort en een optimaal herstel en revalidatie die je verwacht wanneer je op zoek bent naar een kinesist in Antwerpen. 

Wij maken tevens deel uit van multidisciplinaire teams zodat je, indien nodig, kunt genieten van snelle doorverwijzingen. De zorg van onze cliënt staat voorop.

 

Veelgestelde vragen over onze kinepraktijk in Antwerpen 

 

Hoe maak ik een afspraak met Kinepraktijk Borsbeek?

Je kunt telefonisch een afspraak maken of je kunt langskomen in onze kinepraktijk. Wij stellen alles in het werk om je zo snel mogelijk een afspraak te geven op een moment dat voor jou goed uitkomt. 

 

Worden de behandelingen door een kinesist terugbetaald door de mutualiteit?

Een deel van de kostprijs wordt terugbetaald door de mutualiteit. Kinepraktijk Borsbeek is niet geconventioneerd. Indien je geniet van een OMNIO-statuut (code kleefbriefje eindigt op ..1/..1) worden steeds de officiële RIZIV-tarieven gehanteerd. Wij vragen je om ons hiervan op de hoogte te brengen. Neem het kleefbriefje mee tijdens je behandeling.

 

Wat kan ik verwachten op mijn eerste afspraak en wat breng ik mee?

Wij vragen aan onze patiënten om goed op tijd te komen. Op die manier kan het nodige papierwerk worden afgehandeld en kunnen we onze kostbare tijd zo zinvol mogelijk besteden. 

Vervolgens zal je kinesist een aantal vragen stellen over je voorgeschiedenis van de aandoening, je pijnscore, je doelen voor de behandeling en een plan van aanpak voorstellen. Afhankelijk van de tijd die nodig is voor administratie en alle noodzakelijke informatie te bekomen, kan de eigenlijke behandeling al bij je eerste bezoek beginnen. 

Het is altijd nuttig om kopieën van röntgenfoto’s/MRI of andere rapporten mee te brengen. De meeste dokters sturen deze niet naar ons op, tenzij je hier uitdrukkelijk om vraagt. Indien nodig, zullen wij je vragen een medische verklaring te ondertekenen zodat wij deze informatie kunnen verkrijgen. Neem ook je eventuele doorverwijzingsbrief mee en het kleefbriefje mee van je mutualiteit. 

Maak een afspraak

Als je herstellende bent van een blessure of ziekte en op zoek bent naar professionele ondersteuning van een kinesist in Antwerpen, staat ons ervaren, toegewijd en empathisch team voor je klaar om je te helpen bij je herstel. Wij helpen je om je onafhankelijkheid te waarborgen en om je welzijn en levenskwaliteit te bewaren. Vroegtijdig ingrijpen is essentieel voor een spoedig herstel en kan chronische pijn voorkomen.  

+32 3 321 04 87
de Robianostraat 63, 2150 Borsbeek
Menu