Dé aanpak van Kinepraktijk Duynslaeger
Wat kan je verwachten tijdens een sessie met een van onze kinesisten? Wij zullen een gedetailleerde klinische beoordeling uitvoeren om een diagnose te stellen. Daarbij identificeren wij alle factoren die bijdragen aan een effectieve behandeling van je blessure. Onze kinesisten kijken onder meer naar je spierkracht, gewrichtsflexibiliteit, lichaamshouding, beweging en coördinatie. Ook zullen we je voorgeschiedenis doornemen en een evaluatieproces met jou doorlopen om de oorzaak van je pijn te achterhalen.
Zodra we ons een accuraat beeld gevormd hebben van je aandoening zullen we:
- de beste behandelingsmogelijkheden met jou overleggen
- een persoonlijk revalidatieprogramma opstellen
- oefeningen voorstellen en aanleren die je (ook) thuis kunt doen
- strategieën meegeven om de pijn te beheersen en te minimaliseren.
In de meeste gevallen bestaat een behandelingsplan uit verschillende sessies. De vorderingen worden bij elke sessie bekeken en zo nodig bijgesteld.
Je kunt je zonder scan of verwijzing bij onze kinepraktijk melden. Als een breuk wordt vermoed en nog geen foto’s werden genomen, kunnen wij eventueel voorstellen om een röntgenfoto te laten nemen.
Wij helpen je jouw doelen te bereiken via een geïndividualiseerde behandeling die educatie, diverse therapieën, oefenprogramma’s voor thuis en advies combineert. Wij leren je ook aan om aan zelfbehandeling te doen. Via ons multidisciplinair team met een sterke wetenschappelijke achtergrond van de menselijke anatomie en fysiologie kunnen wij onze patiënten kwaliteitszorg garanderen.
Team kinepraktijk Borsbeek
Ons team bestaat uit hooggekwalificeerde, erkende kinesisten met een schat aan ervaring die ons in staat stelt om diverse soorten klachten te behandelen. Wij hebben deskundige kinesisten met specialisatie in sport kine, post-chirurgisch herstel, algemene en sportblessures en slijtage (dry needling, shockwave therapie, taping), kracht en conditie, rugschool, evenals kinesisten gespecialiseerd in de gezondheid van de vrouw (zwangerschapskine, perinatale en postnatale kinesitherapie, bekkenbodemreëducatie, menopauze enz.). Dit betekent dat wij een combinatie van deskundige gezondheidszorgbehandelingen kunnen bieden om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.
Ons kinepraktijk in Antwerpen is goed uitgerust en maakt gebruik van de nieuwste technieken en modernste apparatuur om de beste resultaten te kunnen bieden aan onze patiënten. We bieden je het comfort en een optimaal herstel en revalidatie die je verwacht wanneer je op zoek bent naar een kinesist in Antwerpen.
Wij maken tevens deel uit van multidisciplinaire teams zodat je, indien nodig, kunt genieten van snelle doorverwijzingen. De zorg van onze cliënt staat voorop.
Veelgestelde vragen over onze kinepraktijk in Antwerpen
Hoe maak ik een afspraak met Kinepraktijk Borsbeek?
Je kunt telefonisch een afspraak maken of je kunt langskomen in onze kinepraktijk. Wij stellen alles in het werk om je zo snel mogelijk een afspraak te geven op een moment dat voor jou goed uitkomt.
Worden de behandelingen door een kinesist terugbetaald door de mutualiteit?
Een deel van de kostprijs wordt terugbetaald door de mutualiteit. Kinepraktijk Borsbeek is niet geconventioneerd. Indien je geniet van een OMNIO-statuut (code kleefbriefje eindigt op ..1/..1) worden steeds de officiële RIZIV-tarieven gehanteerd. Wij vragen je om ons hiervan op de hoogte te brengen. Neem het kleefbriefje mee tijdens je behandeling.
Wat kan ik verwachten op mijn eerste afspraak en wat breng ik mee?
Wij vragen aan onze patiënten om goed op tijd te komen. Op die manier kan het nodige papierwerk worden afgehandeld en kunnen we onze kostbare tijd zo zinvol mogelijk besteden.
Vervolgens zal je kinesist een aantal vragen stellen over je voorgeschiedenis van de aandoening, je pijnscore, je doelen voor de behandeling en een plan van aanpak voorstellen. Afhankelijk van de tijd die nodig is voor administratie en alle noodzakelijke informatie te bekomen, kan de eigenlijke behandeling al bij je eerste bezoek beginnen.
Het is altijd nuttig om kopieën van röntgenfoto’s/MRI of andere rapporten mee te brengen. De meeste dokters sturen deze niet naar ons op, tenzij je hier uitdrukkelijk om vraagt. Indien nodig, zullen wij je vragen een medische verklaring te ondertekenen zodat wij deze informatie kunnen verkrijgen. Neem ook je eventuele doorverwijzingsbrief mee en het kleefbriefje mee van je mutualiteit.