fbpx

Kine Antwerpen

Kine Antwerpen

Het lichaam wordt continu bloot gesteld aan fysiologische veranderingen. Denk aan verschillende bewegingen zoals zitten, staan, lopen, tillen, bukken draaien en sporten bijvoorbeeld. Hierin kan net zoals bij een mechaniek van een auto op den duur ook iets fout gaan of onderhevig zijn aan slijtage, wat in het geval bij een menselijk lichaam klachten op kan leveren. Kinesitherapie kan hierbij helpen om herstel mogelijk te maken en preventief aan de slag te gaan om toekomstige klachten te voorkomen. In de omgeving Antwerpen zijn wij u graag van dienst!

Welke behandelingen en specialisaties kunnen u verder helpen?

Binnen onze praktijk in Antwerpen hebben we een multidisciplinaire aanpak, bestaande uit verschillende specialisaties en behandelingen. Met ons team kunnen we in de meeste gevalen jouw klachten verhelpen met de volgende top 3 specifieke behandelingen:

Dry needling

Binnen onze dry needling therapie Antwerpen wordt er gekeken naar triggerpoints. Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in de spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt.

Een dry needling behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje komen deze punten in de spier(en) te ontspannen. Bij langdurige klachten behandelen we vaak meerdere spieren die vervolgens snel en langdurig effect kunnen hebben. Echter komen die triggerpoints vaak door een oorzaak en die zal ook aangepakt moeten worden om de klacht preventief te verhelpen.

Dry needling is een effectieve behandelmethode waarbij we snel effect kunnen creëren om klachten te verhelpen. Ons team staat klaar om je verder te helpen in onze praktijk in Borsbeek (deelgemeente Antwerpen). Wil je er meer over weten klik dan op dry needling Antwerpen

Manuele therapie

Manuele therapie is een samenvatting van verschillende behandelingen die manueel, of te wel met gebruik van de handen, worden uitgevoerd. Hierbij kun je denken aan mobilisaties, oscillaties en zachte manipulaties van de gewrichten, mobiliserende technieken tijdens bewegingen, neurogene mobilisaties, stretching-technieken, diepe dwarse fricties, triggerpuntbehandeling, harmoniserende technieken, medische oefentherapie en trainingstherapie, stabilisatietraining, oefeningen voor het houdings- en bewegingsgevoel, coördinatieoefeningen, bewegingsadvies, rug- en nekscholing.. Manuele Therapie is een breed scala aan behandelingen dus.

Het doel van manuele therapie is om de oorzaak en duur van het letsel of disfunctie te achterhalen. Zodat we hierdoor kunnen beoordelen of de oorzaak op de plaats van het letsel ligt of mogelijk door andere factoren veroorzaakt wordt. Het is de intentie om door manuele therapie de klacht te evalueren en gericht te behandelen tot een gezonde staat van zijn.

Manuele therapie passen we veelal toe in een revalidatie behandeling en kan mogelijk ook ondersteund worden door andere soorten behandeling zoals dry needling bijvoorbeeld. Binnen onze kinepraktijk in Antwerpen heeft de therapeut alles om handen om naast de manuele therapie ook de andere methodes toe te passen de klacht snel weer te verhelpen.

Shockwave therapie

Heb jij last van chronische pijn zoals hielspoor, verkalking in de schouder, een tennisarm of golfelleboog? Dan is Shockwave therapie Antwerpen wellicht de juiste behandeling voor jou. Binnen onze praktijk passen wij vaak de shockwave behandeling toe om revalidatie van sportblessures te herstellen.

Een shockwave behandeling bestaat uit trillingen en geluidsgolven. Wij brengen deze therapie aan op een specifieke plek middels een apparaat die deze trilling en geluidsgolven produceert. Hierdoor wordt de stofwisseling geactiveerd en de zelfhelende werking van ons lichaam versnelt. Het resultaat? Binnen een mum van tijd weer blessure vrij aan het genieten!

Shockwave therapie kan ook heel effectief werken in combinatie met manuele therapie. Onze kinesisten kijken tijdens de eerste afspraak altijd eerst naar de klacht en stellen vervolgens een behandelplan voor om de klachten te verhelpen. Voor Shockwave is dé kinepraktijk in Antwerpen; Kine Duynslaeger Borsbeek.

Praktijk Duynslaeger Borsbeek al jaar en dag dé kinesist van Antwerpen en omgeving!

Huidig zaakvoerster Duynslaeger Rosalie is afgestudeerd als master in de kinesitherapie en begon in de praktijk van haar vader, welke in 2011 volledig is gerenoveerd. Door de medische begeleiding van voetbalploeg Olympic Deurne heeft Rosalie veel ervaring inzake sportletsels kunnen opbouwen met name op gebied van; manuele therapie, shockwave en dry needling.

Kinesist Laura Vermeeren is in Antwerpen dé specialist op gebied van manuele lymfedrainage AD Modum Vodder en Pilates/postnatale kinesitherapie. Recent worden we ook versterkt door kine Niels Matthys die momenteel zijn ervaring in de Osteopathie verder ontwikkelt. Een combinatie van kinesisten met een multidisciplinaire aanpak om jouw zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Voor kinesitherapie in Antwerpen en omgeving heten wij u van harte welkom aan de Robianostraat 63 in Borsbeek.

Veelgestelde vragen aan onze kinesisten.

Graag geven we antwoord op veelgestelde vragen aan onze kinesisten om u zo goed mogelijk te kunnen helpen om de juiste afspraak in te plannen.

Kine Antwerpen is hét adres voor:

Lymfedrainage (MLD )volgens Dr. Vodder methode

diensten

Maak een afspraak

+32 3 321 04 87
de Robianostraat 63, 2150 Borsbeek
Menu